Jornada inestable de paraigua i abric

62

Iniciem aquest dimecres amb una borrasca que ens portarà inestabilitat i precipitacions les pròximes 48 hores. De moment aquest matí petita treva, amb algunes clarianes transitòries però en conjunt cel majoritàriament cobert i fins i tot ja alguna gotellada o plugim dispers. Serà a partir de la tarda, vespre i nit quan les precipitacions guanyaran més extensió i intensitat. En general, no s’esperen grans quantitats, però sí que es poden acumular entre 5 i 10 mm, amb una cota de neu que voltarà els 1800 msnm. Tot plegat, amb un vent de l’est que bufarà moderadament i una temperatura que es mantindrà ben fresca; valors màxims entre els 15 i 17ºC.

Demà dijous, jornada passada per aigua. Durant la nit i matinada pot continuar plovent a molts punts de forma intermitent, però seria durant el matí i migdia quan les pluges serien més intenses i generals, amb tendència a perdre força a partir de la tarda. El sector sud i est de la Catalunya Central seria el més beneficiat amb acumulacions pròximes als 20 o 30mm; a la resta entre 10 i 20mm. La cota de neu seguirà als 1800msnm i termòmetres a la banda baixa; ambient poc primaveral amb màximes que no superaran els 15ºC.

De cara als pròxims dies, divendres el temps millora amb l’obertura de grans clarianes, però no us en refieu perquè dissabte, coincidint amb el dia de Sant Jordi, arribaria un nou front amb més precipitacions. Amb tot, la temperatura pujaria clarament divendres per tornar a baixar durant el cap de Setmana.