Sant Fruitós impulsa el segon pressupost participatiu amb 85.000 euros

84
El ple municipal de Sant Fruitós del mes de novembre.
El ple municipal de Sant Fruitós del mes de novembre.

L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages impulsa la segona edició del pressupost participatiu, que impliquen a la ciutadania a desenvolupar noves actuacions al poble. És una iniciativa que va néixer l’any passat amb un pressupost de 75.000 euros i 4 propostes ciutadanes en van resultar guanyadores: El pati de la llar d’infants, una tirolina a Pineda de Bages, una torre de nidificació i, finalment, un jardí de papallones. Totes elles van posar-se en marxa l’any passat, però encara han d’acabar de sortir a la llum. 

Àdria Mazcuñán, alcaldessa del poble, en dona més detalls:

Aquest any, el pressupost disponible ha augmentat en 10.000 euros. Per tant, hi ha 85.000 euros disponibles per als nous projectes dels ciutadans, que tindran fins al 5 de maig per a proposar-los a l’Ajuntament. 

Un cop recollides totes les propostes, es valorarà la viabilitat dels projectes i l’1 de juny s’exposaran les propostes finalistes. Des d’aleshores i fins a finals del mes de juny s’obrirà el termini perquè tots els ciutadans de Sant Fruitós majors de setze anys puguin votar les seves propostes preferides. 

Finalment, en el marc de la Festa Major d’Estiu, es presentarà públicament la proposta o propostes guanyadores d’aquesta edició.