Comencem per demà, dissabte, i amb novetats amb la primera edició del Dia de l’Arbre.

Serà a les 12 del migdia, i té per objectiu, per una banda, restablir la llera del riu amb la plantació d’espècies autòctones per tal de recuperar la seva biodiversitat i per l’altra té una clara voluntat educacional per tal que petits i grans coneguin la importància de recuperar aquests espais i fer-los lliures d’espècies invasores.

En total es plantaran 24 arbres autòctons de diferents espècies com roure, auró negre o saüc, que han de servir per impedir que les espècies invasores malmetin aquestes zones fluvials.

El punt de trobada de l’activitat serà a la porta d’entrada del Museu de la memòria de la vinya i el vi. Un cop finalitzada l’activitat s’oferirà un refrigeri als participants.

I per qui no li convenci el món de la botànica, a la mateixa hora, a les 12, El Màgic Pol porta el seu espectacle Polifàcètic a la Biblioteca

Exacte, que uneix la música, l’humor i la màgia. L’acte se celebra en el marc del Dia Internacional del llibre infantil i juvenil, que es commemora cada 2 d’abril.

L’aforament és limitat i cal reservar prèviament invitació presencialment a la Biblioteca, per telèfon, o per correu electrònic. 

Però el món de les arts escèniques no s’aturen el dissabte. A les 8 del vespre, la traca final, amb la funció teatral “La dona del tercer segona”, al Teatre Casal Cultural de Sant Fruitós. 

És un monòleg interpretat per l’actriu Àurea Márquez, que parla d’una dona que demana als seus veïns un favor incòmode, un favor difícil de concedir. La protagonista és una dona de cinquanta anys, carnissera de professió, que viu amb el seu fill, i explica davant de la seva comunitat de veïns un fet relacionat amb les malalties mentals i amb l’estigma que arrosseguen les persones que en pateixen alguna.

Les entrades tenen un cost de 8 euros.

I per acabar, diumenge a les 6 de tarda, també al Teatre Casal Cultural,  la companyia El Gat Pentina porta el “Corre Trufa”, un espectacle per a públic familiar.

Sí, en el marc de la programació d’espectacles infantils. 

La Trufa és una gossa que viu amb una família més que l’amor que li donen els seus amos. Durant unes vacances a la muntanya es perd i comença una aventura on descobreix altres animals i espais que l’ajuden a vèncer la por per tornar a casa. 

Tot plegat ho explicaran quatre músics i actors de la mà de molta música.