A l’espera de nous xàfecs a partir de la tarda

82

Iniciem aquest dijous amb restes de núvols i alguns bancs de boira després de les precipitacions d’ahir. Pluges molt benvingudes que van deixar registres superiors als 20 mm en molts casos. Aquest matí petita treva; nuvolositat compacta, però amb tendència a obrir-se clarianes durant el migdia. No us en refieu perquè a la tarda novament tornaran a aparèixer xàfecs, localment amb certa intensitat, que afectaran principalment al Bagès i Moianès. Pel que fa a la temperatura serà fresca un dia més, amb valors màxims que es quedaran entre els 11 i 14ºC

Demà divendres, canvi de masses d’aire. Una entrada freda atípica pel mes d’abril ens portarà un ambient hivernal, vent fort de component nord, amb ratxes que poden superar els 50km/h i un cel ben clar i assolellat. Els termòmetres demà, difícilment superaran els 10ºC de màxima, amb una sensació de fred acusada.

De cara als pròxims dies, cap de setmana d’hivern. Dissabte amb un temps assolellat i amb un vent del nord que continuarà bufant, i diumenge el vent s’encalmarà, risc d’algunes glaçades a primeres hores i no es descarta algun ruixat de tarda, amb cota de neu relativament baixa. Tot plegat, amb màximes que es quedaran al voltant dels 10ºC.