14 municipis de la Catalunya Central s’agrupen per donar suport a la creació de projectes culturals. Sallent i Oló són membres d’aquest projecte amb seu a Avinyó. 

La residència d’artistes Cal Gras, d’Avinyó, ha impulsat la creació de la Xarxa de Pobles Creatius, una iniciativa formada per 14 municipis de la Catalunya Central per donar suport a la creació de projectes artístics, culturals i creatius. En concret, aquests pobles es comprometen a aportar ajuda econòmica, cedir espais municipals i també a programar i fer difusió dels projectes artístics que neixin d’aquesta iniciativa. Quim Moya és el director artístic de Cal Gras. 

Aquesta suma de petits esforços ha donat com a resultat una proposta difícil de veure a l’Estat Espanyol, molt valorada per als artistes i que, en canvi, és més habitual en altres països d’Europa.

En la nova convocatòria de suport a la creació d’arts escèniques que la Xarxa ha ofert aquest any han rebut més d’una cinquantena de projectes, finalment s’han seleccionat 7. Tots ells faran residències artístiques a Cal Gras o a algun dels municipis que formen part de la Xarxa, podran fer preestrenes en diversos pobles i rebran assessorament en el procés de producció. A més, un dels projectes serà seleccionat per mostrar el seu treball a la Nau Ivanow de Barcelona.