La setmana en 5 minuts

141

Un centenar de docents es concentren a Manresa per reclamar diàleg entre el govern i el professorat

Prop de 300 professors, segons la Policia Local, es van concentrar davant dels  Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central. El membre de la CGT d’ensenyament de la Catalunya Central, Josep Cara, explica que des de la Generalitat s’ha fet un discurs populista. 

Les queixes més repetides per part dels assistents han sigut la imposició del nou currículum, el canvi de calendari i el comportament del conseller Cambray. Ho explicava així la professora Montse Moncoberta:

 

Diferents municipis del Bages s’organitzen per poder rebre refugiats Ucraïnesos

És el cas de Súria, on diferents entitats del poble volen enviar fins a tres autocars a Ucraïna amb capacitat per 150 refugiats, que ja tenen sostre assegurat. La campanya va iniciar-se gràcies a la iniciativa popular de dues dones del poble, Eva Guijarro i Marissi Valverde.

Avinyó també s’està preparant per la possible arribada. Des de l’ajuntament s’estan estudiant diferents opcions com a prevenció, ja que de moment encara no n’ha arribat cap. Ho explicava la regidora d’Acció Social i Igualtat, Vanesa Pallàs:

A Sant Fruitós de Bages ja s’han acollit una desena de persones. El grup està format per 8 adults i dos infants. L’ajuntament pagarà les despeses de l’habitatge i s’està gestionant amb el departament d’ensenyament per l’escolarització dels nens. També és el cas del Moianès, que han començat a organitzar l’arribada de famílies per garantir el seu benestar.

En marxa el projecte de l’ADF Els Cingles per utilitzar drons en les tasques de prevenció d’incendis

Voluntaris de l’ADF els Cingles començaran la formació al BCN Dron CenterL’entitat del Moianès i el centre de drons de Moià comencen aquest mes la formació de pilots en el marc del projecte sobre l’ús de drons en la prevenció d’incendis. Ens ho explicava el president de l’entitat, Miquel Buxó:

25 voluntaris rebran la formació bàsica i després només cinc d’ells rebran una formació avançada. A l’estiu es provaran una quinzena de tasques que, sobre el paper, podrien ser més efectives amb l’ús de drons.

“L’estoneta” la iniciativa a Sant Fruitós perquè persones no catalanoparlants aprenguin la llengua

Estarà dedicat a les persones nouvingudes tant de fora d’Espanya com de la resta de l’estat i es farà un cop per setmana al Nexe. La iniciativa va estar impulsada per l’Ajuntament de Sant Fruitós, en col·laboració amb Càritas i Òmnium Bages-Moianès. Ho deia la regidora d’atenció a les persones, Cristina Múrcia:

 

Ara com ara, s’està fent una crida de voluntaris per a poder dirigir aquestes converses. El projecte s’iniciarà tan bon punt hi hagi tota la xarxa de formadors i conversants prou establerta. 

Els Mossos d’Esquadra retiren un artefacte explosiu que havia estat guardat a l’esplai d’Oló durant anys

El projectil es guardava al local d’entitats del poble, un espai que també era utilitzat per l’esplai del poble, el Moviment Junior. Els fets van passar després de rebre una consulta per saber si l’artefacte podria ser perillós.

Els agents dels Mossos d’Esquadra han fet constar que la bomba havia servit d’objecte decoratiu, però que en algun moment també s’havia utilitzat com a cendrer.

El Baxi Manresa perd a la pista del Darussafaka turc, 89 a 84

Uns últims minuts de partit molt dolents, van provocar que els de Manresa no es poguessin classificar encara pels quarts de final. El primer quart va estar dominat per l’equip turc, el Baxi Manresa va limitar-se a resistir. Tot i una lleugera millora, els 26 punts de Moneke van ser insuficients i finalment l’equip bagenc en va sortir derrotat.

L’equip haurà de guanyar al Tofas la setmana vinent per poder passar de ronda. Un cop acabat el partit, viatjaran directament a Madrid per jugar diumenge a la pista del Madrid.