Súria s’organitza per poder portar refugiats al poble i arreu de l’estat

97

A través d’una iniciativa engegada per l’assemblea de la CUP de Súria, dues dones del poble, l’Eva Guijarro i la Marissi Valverde van decidir que serien elles les que portarien tot el material recollit fins allà. Ara, i amb les espatlles cobertes de diferents entitats del poble, volen enviar fins a tres autocars a Ucraïna i portar fins a 150 refugiats a Espanya. 

La iniciativa va agafar més forma quan, un cop engegat el projecte, les dues dones van decidir, pel seu compte, que agafarien el menjar i el portarien a la frontera. Amb el viatge subvencionat a través de donacions de gent del poble, van portar el menjar fins allà. Un cop a la froneria, però, i van veure que la realitat era molt diferent. Eva Guijarro explica com va ser l’inici de la campanya.

Un cop a la frontera de Polònia amb Ucraïna van portar fins a set persones a Espanya, on els esperaven familiars. Ara, hi volen tornar perquè, diuen, alguns refugiats volen venir cap a Espanya però no poden.

Ara, s’espera que diumenge a través de diferents voluntaris que conduiran els autocars i les cases d’acollida, puguin arribar sans i estalvis els 150 refugiats que ja tenen un sostre assegurat. Un viatge, això sí, que costarà prop de 15.000 euros i l’Ajuntament n’aporta 6.000.

De fet, el mateix Ajuntament, ha lliurat a l’entitat Ucraïna al Cor les donacions dels productes recollits. Persones i col·lectius es coordinen per portar a terme altres iniciatives de suport.

Han fet donacions de productes de primera necessitat que s’han recollit a l’Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada per a les persones refugiades a causa de la guerra. Aquesta campanya es va iniciar a principis de mes i ha recollit aportacions de nombroses persones.

L’entitat Ucraïna al Cor està formada per famílies i persones procedents d’aquest país. Entre els productes recollits hi ha medicaments, aliments de llarga conservació, bolquers i material higiènic, entre d’altres. D’altra banda, el saló de sessions de la Casa de la Vila va acollir dilluns una reunió de persones i col·lectius que estan portant a terme altres iniciatives de suport a les persones refugiades d’Ucraïna. 

Cartell amb la informació per a poder fer donacions: