Un centenar de docents es concentren a Manresa per reclamar diàleg entre el govern i el professorat

129

OLGA GILI I GUILLEM PERRAMON 

Amb crits com ‘No va de vacances, va de mancances’, asseguren que des del govern cada vegada s’està creant una escola més deficitària. 

És per aquesta raó que prop de 300 professors, segons la Policia Local, s’han concentrat davant dels  Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central aquest matí. Han volgut fer visible el seu malestar davant de les noves accions del govern. El membre de la CGT d’ensenyament de la Catalunya Central, Josep Cara, explica que des de la Generalitat s’ha sabut fer un discurs populista. 

La concentració, que ha tingut lloc a les onze del matí, s’ha desenvolupat en un ambient festiu però alhora reivindicatiu i els docents han mostrat pancartes amb lemes com ‘Cambray tant màrqueting no mola, trepitja més l’escola’. 

Després i davant d’alguns incidents a la mateixa seu, s’ha engegat una marxa pels principals carrers de la ciutat fins arribar a l’Institut Lluís de Peguera. La manifestació ha provocat importants problemes de circulació, ja que ha passat per algunes de les artèries de la ciutat.

Les queixes més repetides per part dels assistents han sigut la imposició del nou currículum, el canvi de calendari i el comportament del conseller Cambray.

Els manifestants coincidien a dir que la gota que ha fet vessar el vas ha sigut la modificació de calendari, però, dieun el problema ve de molt lluny. Ho explicava així la professora Montse Moncoberta:

Docents com la Moncoberta, l’Anna Garcia o l’Ester Maruny, van estar d’acord en destacar el canvi de currículum com una de les mesures més desencertades del govern.

Tot això els ha dut a demanar la dimissió del conseller Josep González-Cambray.