Arriben els primers refugiats de la guerra d’Ucraïna al Moianès. Des del Consell Comarcal han començat a organitzar l’arribada de les famílies per garantir el seu benestar, ja que s’espera l’arribada de més refugiats durant les pròximes setmanes. 

La setmana passada van arribar a la comarca els primers refugiats ucraïnesos al Moianès, famílies que han estat acollides per familiars o amics. Ara el Consell Comarcal del Moianès ha començat a centralitzar l’organització d’ajuda als refugiats per tal de facilitar els tràmits com l’escolarització de menors o les sol·licituds de permisos de residència que ha facilitat l’Estat espanyol i la Unió Europea. Judit Sala tècnica d’atenció a les persones del Consell Comarcal explicava que volen recolzar i facilitar aquestes iniciatives solidàries que surten d’entitats i veïns.

A més a més, el Consell Comarcal vol facilitar la connexió entre possibles llars d’acollida i refugiats. De fet, treballen amb la previsió que arribaran més famílies durant les setmanes vinents.

Al Moianès també s’han organitzat enviaments d’ajuda humanitària  des de diferents entitats, escoles i empreses cap a la frontera entre Ucraïna i Polònia, on s’agrupen la majoria de refugiats.