Un miler de persones es concentren a Manresa amb el clam: “les feministes som aquí”

127

Olga Gili – Guillem Perramon

Sota el lema “Contra les precarietats, les fronteres i les violències, les feministes som aquí!”, un miler de persones van clamar a favor de la lluita feminista. Amb un recorregut secret i que va passar per davant d’Althaia s’han sentit crits com “que no entens d’un no?” o “Visca la lluita feminista”.

Des de la mateixa organització asseguren que cada cop Manresa és més forta i es mobilitza de millor manera. La manifestació, ha donat el tret de sortida a Manresa amb una mostra de suport cap a les encausades pel 8M del 2019. El recorregut també ha fet parada davant del centre d’atenció primària d’Althaia. Una de les membres del comitè 8M, Gemma Tomàs parla de la resposta de Manresa.

 

I és que la mateixa Tomàs també ha fet èmfasi a la nova llei laboral.

 

I és que, el recorregut de la manifestació no ha pogut passar per davant de la comissaria de la Policia de Manresa. Unes balles i furgons de la policia ho han impedit per tal de prevenir vandalisme i situacions violentes.

“El 8 M hauria de ser cada dia”. Aquest va ser un dels clamors de les persones que van formar part de la manifestació. A Ona Bages vam poder parlar amb algunes de les assistents, que van denunciar el pes del patriarcat en el seu dia a dia.

Manifestants com la Gemma Codina, l’Èlia Torrescasana i la Marta Llançó ens explicaven la seva opinió sobre el 8M i de quina manera havien viscut la jornada.

També van compartir algunes experiències personals on van ser discriminades o maltractades.

La manifestació va acabar a la plaça de l’Ajuntament, on els col·lectius van fer una foguera al mig de la plaça per simbolitzar la cremada del patriarcat.