Paraigües a mà en una jornada d’hivern

85

Comencem el dimarts amb fred; cal abrigar-se, ja que les temperatures nocturnes han baixat respecte ahir, i fins i tot està glaçant en alguns punts. Avui, però, la jornada vindrà marcada per l’augment de la nuvolositat d’oest a est que deixarà el cel tapat a partir de mig matí. Amb tot, s’esperen pluges, localment amb certa intensitat, que aniran avançant durant el migdia i la tarda i que poden afectar a qualsevol punt de la Catalunya Central. S’esperen registres acumulats entre els 5 i 10mm. Cota de neu als 1200 msnm i termòmetres a la banda baixa, ambient hivernal amb màximes al voltant dels 10ºC.

Demà dimecres, millora una mica el temps. El cel encara es mantindrà mig ennuvolat, amb algunes clarianes que es puguin obrir i no es descarta que es puguin escapar alguns plugims durant el dia. Fenòmens poc destacables. Les temperatures seguiran sota la mitjana, amb valors màxims entre els 9 i 12ºC.

De cara als pròxims dies, inestabilitat. Arribaran diferents fronts que deixaran el cel cobert i precipitacions. Dijous aquestes pluges seran irregulars i menys extenses, però a partir de divendres i sobretot el cap de setmana, sembla que podria ploure amb més ganes. Pel que fa a la temperatura, tendirà a pujar lentament, tant pel que fa a les mínimes com les màximes.