Un 28% dels participants de la transèquia són de fora del Bages

158

Més de 2300 persones han realitzat a la transèquia d’aquest any. La caminada, que va des de Balsareny fins a Manresa, ha tingut un any dedicat a l’aigua. Si fem un càlcul més detallat, prop de 2703 persones hi han col·laborat, entre participants i també voluntaris.

I és que dins d’aquestes xifres, un 28% dels participants han vingut de fora del Bages, una dada que s’ha mantingut al llarg de les edicions. En aquest sentit, malgrat que el temps no ha acompanyat, hi ha hagut satisfacció entre inscrits i organitzadors. Aquest any, a més, s’ha donat una bossa per anar seguint la transèquia sense aglomeracions i així poder respectar normes covid. L’alcalde de Manresa, Marc Aloy, assegurava que el temps ha influït a que hi anés menys gent de l’esperada.

Enguany, com a dada més anecdòtica, és que no hi ha hagut la modalitat per fer-la amb bicicleta. Des de l’organització creuen que ha influït a l’hora de patir un descens en inscripcions. De fet, aquesta modalitat ja la volen recuperar l’any que ve. Des del mateix Ajuntament també s’ha agraït “la feinada” que hi ha darrere de l’organització i del muntatge de la Transèquia. El regidor d’esports Antoni Massegú, assegurava que era un goig reviure aquesta jornada esportiva.

Des de l’organització s’ha citat la gent de les Piscines Municipals, que han marcat la ruta i que estava als avituallaments i els Ajuntaments i empreses que any rere any hi col·laboren.