El Bages Sud vol consolidar l’oferta en formacions professionals

132

Ho van fer a través de la visita insitucional a l’Institut Castellet per conèixer els estudis que ofereix el centre. En la visita hi va assistir la senadora Mirella Cortés.

Els alcaldes de Castellgali, Monistrol de Montserrat, el Pont de Vilomara i Sant Vicenç de Castellet, volen posar en marxa aquest curs el cicle formatiu de grau mitjà Operacions de Laboratori, de la família professional de la química. La senadora Mirella Cortés, d’Esquerra Republicana, explica que la formació profesional ha estat desvalorada tota la vida.

El cicle ja ha despertat un gran interès entre les empreses del sector químic de la zona, que s’han ofert per col·laborar amb l’institut promovent accions conjuntes i acollint alumnes per a la seva formació en centre de treball. En aquest sentit, Cortés explica que després d’una formació també pot venir la universitat.

A tot això els alcaldes i alcaldesses van coincidir en la necessitat de consolidar i d’ampliar l’oferta de formació professional al territori del Bages Sud. En l’actualitat l’Institut Castellet té prop de 850 alumnes i 90 professors.