El presupost d’aquest any de Sant Vicenç de Castellet posa sobre de la taula fins a 10 milions d’euros

131

Sant Vicenç de Castellet augmenta el seu pressupost respecte l’any anterior. Puja fins als 10,2 milions d’euros on es recupera les xifres de quan hi havia activitat prepandèmia.

Dins dels presupostos es posa en valor la museïtzació de Castellet, la urbanització del carrer Armengol i la construcció del col·lector del polígon Les Vives-Casacoberta. Aquesta actuació permetrà fer realitat el tercer col·lector dels cinc que hi ha programats per evitar continuar abocant les aigües residuals de tot aquest sector industrial al riu. El pressupost també inclou la partida per executar el vial d’accés a la C-55 en sentit sud, una obra que executarà la Generalitat i que s’ha endarrerit pels tràmits jurídics. Per altra banda, també cal recordar que aquest any l’IBI ha sigut un gran tema de discusió entre equip i oposició. La regidora d’Hisenda, Gisela Pascual, es defensava així.

I és que per la seva banda, el líder de la oposició, Dani Mauriz, assegura que s’ha invertit poc, per exemple, en seguretat.

En paral·lel, l’Ajuntament potenciarà l’estabilització de la plantilla municipal amb la voluntat de cobrir les necessitats reals dels serveis. Val a dir que els números cerquen l’equilibri aquest any tenint en compte els canvis legals de les plusvàlues municipals. La nova llei estatal ha limitat la recaptació dels ajuntaments i, en el cas de Sant Vicenç de Castellet, es registra una davallada de 132.000 euros.