Suspès el judici a les 10 encausades pels fets de la vaga general del 8M del 2019

98

El judici contra les deu encausades per la vaga del 8-M de 2019 al Bages que s’havia de celebrar entre aquest dimarts i dimecres a Manresa s’ha ajornat fins al mes de setembre. L’advocada de la defensa d’Alerta Solidària Eva Pous explicava a Ona Bages els motius de l’ajornament del judici.

Ara s’ha emès una nova ordre de busca i cerca per entregar ja la nova citació per al pròxim mes de setembre a les tres encausades absents. Les set acusades restants s’han presentat al jutjat i han vist com aquest ha quedat ajornat. Totes deu s’enfronten a penes d’entre 1 i 3 anys de presó  i a una multa conjunta de 23.000 euros. La fiscalia les acusa d’un delicte de desordres públics, danys i atemptat contra l’autoritat. Les investigades van rebutjar el novembre passat un acord de conciliació amb la fiscalia. Des del grup de suport “Hi Érem Totes” la portaveu, Alba Gual, ha afirmat que demanen l’absolució d’aquest judici que qualifiquen de polític.

Les deu encausades han rebut el suport d’una cinquantena de persones que s’han concentrat a les portes del jutjat de Manresa. La concentració, convocada pel grup de suport “Hi Érem Totes”, havia organitzat també al llarg de tot el matí diverses activitats i música a les portes del jutjat, que finalment s’ha suspès amb l’ajornament del judici.

De les deu encausades nou són del Bages i pel que fa al Moianès també està investigada l’actual regidora de Calders per la CUP Tatiana Piza.