Manresa protagonitza una gran manifestació en suport a les deu encausades durant el 8M del 2019

129

Un dels moments clau va ser la desplagació d’una gran pancarta a la muralla del Carme que crida a la mobilització de cara al judici.  

La manifestació va sortir de la Ben Plantada on ja des d’allà es va reclamaar l’absolució de les encausades que va seguir cap a la carretera de Vic. El judici tindrà lloc els propers 22 i 23 de febrer sota el lema ‘Hi érem totes’. La fiscalia els demana en total dinou anys i sis mesos de presó i 23.000 euros de multa. Alba Gual, portaveu del grup de suport, ha argumentat que volen que la gent es deixi de manifestar. 

La mateixa Gual va expressar la seva indignació explicant que aquell dia li podria haver tocat a qualsevol. 

Ara l’objectiu és movilitzar-se per donar suport el dia del judici 

Fem memòria

Els fets van tenir lloc durant tres protestes del 8-M de 2019 al Bages. El primer de tots va ser a quarts de sis de la matinada a la carretera BV-4511, a Santpedor. Segons el ministeri públic tres de les encausades conjuntament “amb persones no identificades” i amb la voluntat d’atemptar “contra la pau pública” van tallar la carretera amb palets de fusta i cremant pneumàtics.

A totes tres les acusa de desordres i demana per a elles 18 mesos de presó. Hores més tard, i segons el relat de fiscalia, quatre d’elles juntament amb més persones van fer pintades a l’exterior i a l’interior de la FUB. Una d’elles, afegeix, duia un altaveu mentre cridava consignes contra la policia. Després es van desplaçar al supermercat Mercadona “increpant al personal”. A totes quatre les acusa d’un delicte de desordres i de danys. El darrer dels incidents s’hauria produït al vespre, en el marc d’una manifestació a Manresa que va aplegar més de 5.000 persones. Segons la fiscalia, cinc persones encaputxades van llançar pots de fum, ous, pintura i llaunes contra els Mossos que protegien la comissaria de la Policia Nacional, els cotxes i la façana de l’edifici.