Avinyó commemorà als avinyonencs represaliats pel nazisme amb la col·locació de les llambordes Stolpersteine

145

Avinyó commemora aquest dissabte als avinyonencs represaliats pel nazisme amb la col·locació de les llambordes Stolpersteine a davant de les cases on van viure. La jornada començarà a les 12 del migdia amb un acte institucional a la sal de plens de l’ajuntament d’Avinyó, d’aquesta manera culmina un treball de memòria històrica que va sorgir de la voluntat dels veïns del poble en forma de projecte participatiu. Ahir l’alcalde Eudald Vilaseca explicava detalls de l’acte de demà en una entrevista a La Central d’Ona Bages. 

A més a més, el projecte de memòria s’ha treballat principalment a l’institut escola d’Avinyó. Mitjançant un projecte pedagògic els alumnes de primer d’ESO han format part de la recerca.

D’aquesta manera Avinyó se suma a la iniciativa que recorda els represaliats pel nazisme que va començar el 1996. A partir d’una iniciativa de l’artista Gunter Deming, per unir art i memòria, es van col·locar les primeres llambordes dedicades a persones jueves víctimes del règim nacionalsocialista a Berlin.