Les mascaretes en exteriors i en els patis de les escoles ja són història

137
Fotografia: istock

Des d’aquesta mitjanit, ja no cal dur mascareta en exteriors, menys quan hi ha aglomeracions, ni als patis de les escoles. Tot plegat per la bona evolució de la pandèmia i a la baixada dels contagis. Tot i l’optimisme, el comitè científic assessor per la COVID demana prudència. D’aquesta manera, s’acaba una mesura que va posar-se en marxa el 24 de desembre de l’any passat. En aquell moment es va aprovar per reduir els contagis durant les festes de Nadal. Ho explica a Catalunya Ràdio la presidenta del Comitè Científic Assessor per la covid, Magda Campins:

Tot i l’optimisme, no hi ha consens entre els epidemiòlegs pel que fa a l’obligatorietat de la mascareta. Va recordar que ara cal no relaxar-se en excés i observar com evoluciona la COVID després de la reobertura de l’oci nocturn, que serà aquesta nit. 

També ha destacat que encara no és moment de treure les mascaretes dins de les aules, i que caldrà esperar fins a l’estiu o finals de curs per plantejar-ho.

En l’últim balanç Salut va notificar gairebé 11.000 contagis nous a Catalunya i 196 morts més pel COVID. Això sí, baixen els ingressats fins als 2.647, 80 menys que ahir, i s’estabilitzen els pacients a les UCI per sota dels 400, concretament 397.