Collsuspina canvia l’àrea de recollida d’escombraries d’emergència per una de nova, amb coberta i control d’accés, per aconseguir millorar el bon ús d’aquest espai i frenar els abocaments de persones de pobles veïns. El poble utilitza el porta a porta com a sistema de recollida selectiva d’escombraires. Ara, busquen canviar l’habitual àrea d’emergència amb contenidors per incentivar el bon ús de l’espai i evitar males pràctiques que hi ha actualment. Aquest dilluns han començat les obres de la nova àrea d’emergència que tindrà una coberta, control d’accés i càmera de Seguretat. L’alcalde Oriol Batlló explicava quina problemàtica hi havia fins ara.

Un altre problema que es trobaven a Collsuspina són els abocaments a l’àrea de persones de pobles veïns o persones que venien a llençar objectes voluminosos al poble. 

D’aquesta manera l’ajuntament busca millorar una dada de reciclatge que ja és del 74% del total de residus que genera el municipi i a la vegada millorar les condicions higièniques de l’àrea d’emergència.