Baixen el nombre de casos nous detectats de Covid-19 al Moianès, durant l’última setmana s’han detectat 375 nous, una xifra que redueix considerablement els de la setmana anterior, quan es va marcar un rècord a la comarca, arribant als 497 entre els dies 15 i 21 de gener. Els altres indicadors de l’evolució de la pandèmia també es redueixen tot i continuar en xifres preocupants: l’índex de risc de rebrot queda en 4807 punts i la taxa de reproducció de la pandèmia baixa als 0,75.

Repassant les dades per municipis es constata la baixada en la majoria de pobles, a Moià ha començat la desescalada de casos nous amb 191 casos detectats l’última setmana, 72 menys que la setmana anterior. L’índex de risc de rebrot és de 5261 punts i la taxa de reproducció queda en 0,72 punts.

A Castellterçol trobem una situació diferent, i es manté més o menys estable el nombre de casos nous de la setmana passada respecte de l’anterior, en total s’han detectat 90 casos nous, 2 més que la setmana anterior. L’índex de risc de rebrot és de 7391 punts i la taxa de reproducció queda en 1,02 punts.

A Santa Maria d’Oló es detecta la mateixa frenada de casos nous detectats a escala de comarca, i queda amb 18 positius nous, 20 casos menys que la setmana anterior. L’índex de risc de rebrot és de 2587 punts i la taxa de reproducció arriba a 0,47 punts.

A Calders, en canvi, la xifra de nous positius es manté estable amb 32 positius nous aquesta setmana, igual que la setmana anterior. L’índex de risc de rebrot és de 6597 punts i la taxa de reproducció arriba a 1 punt.

En els pobles amb menys de mil habitants de la comarca: Monistrol de Calders, l’Estany, Collsuspina, Castellcir  i Sant Quirze Safaja redueixen casos respecte a la setmana anterior