Torna el tradicional ball del Bo-Bo de Monistrol de Montserrat després del parèntesi de l’any passat

194

L’any passat la pandèmia va esguerrar els plans de la festa però des de l’organizació volen tornar a retre un homenatge al patró del poble, Sant Sebastià. 

La Festa Major d’Hivern vestirà Monistrol de gala un any més. Aquest cop amb el retorn de la tradició més arrelada al poble que es va haver d’anul·lar l’any passat per primera vegada des de la guerra civil. D’aquesta manera l’Associació de Sant Sebastià recuperarà els actes del vot de poble i per tant, avui dijous, el municipi podrà celebrar el dia de Sant Sebastià. El president de l’assosicaicó, Joan Pozo, explica que volen seguir totes les normes sanitàries. 

De fet, Pozo, explica que l’any passat la gent va necessitar creure en alguna cosa perquè tornés el ball al 2022. Així ho explica. 

I no és per poc, perquè el ball és element festiu patrimonial d’interès nacional i que té lloc cada 20 de gener. Pel que fan els actes religiosos s’han mantingut amb normalitat, però estan adaptats als aforaments permesos. Això sí, l’associació, per tal que tothom pugui gaudir de la festa, ha instal·lat megafonia a l’exterior de l’església.