40 músics de Sallent versionen l’himne del poble en una versió confinada

169

Una quarantena de músics de Sallent han versionat l’himne del poble adaptant la lletra al confinament. Sota el títol “Som de Sallent” del compositor sallentí Jordi Fàbregas, recentment guardonat amb la Creu de Sant Jordi, ha engegat la iniciativa juntament amb Roger Andorrà.

Una quaranta de músics de diverses edats i estils musicals han participat en aquest vídeo que en poques hores ha corregut a través de les xarxes socials. En ell s’hi poden veure músics professionals, membres de diferents grups musicals del poble, cantautors, professors i alumnes de l’escola municipal de música.

Un dels seus impulsors, Roger Andorrà, assegura que “la idea neix perquè a les vuit del vespre una desena de músics de diferents carrers sortim a trocar als balcons i la veu va començar a córrer”. En aquest sentit va arribar la notícia en mans de Jordi Fàbgregas i d’aquesta manera es va generar la iniciativa.

El mateix Andorrà assegura que “com que estem confinats la peça ha sorgit amb les noves tecnologies i cada músic s’ha enregistrat amb el mòbil”. No obstant això, el producte final destaca no només per la seva qualitat musical, sinó també pels valors de cohesió i veïnatge.

El grup impulsor, que s’ha batejat com “Música als balcons”, prepara ja una segona part d’aquest projecte per fer una acció a través de la cançó. Ara es tracta que els veïns de Sallent es gravin cantant-la o ballant i que passin els seus vídeos al telèfon 607183866. Les imatges (sense veu) es muntaran en un nou vídeo sobre la cançó actual i així la iniciativa prendrà un to encara més popular.

La cançó titulada “Som de Sallent”, va ser el 1r premi del Festival de la cançó del Llobregat de 1964. En la lletra original retrata el Sallent de l’època amb la lletra de Josep Fàbregas i Capell, torna a estar d’actualitat a la vila bagenca mitjançant una nova lletra que descriu la quotidianitat del confinament.    

Aquí us deixem el vídeo: