L’Ajuntament de Sallent treu pilotes fora amb la situació del Cogulló Solar Plant

229

En un ple de 8 punts, però curt, l’oposició va demanar que Esquerra es posicionés pel que fa a l’emergència climàtica. L’alcalde, Oriol Ribalta, es va limitar a contestar que ara per ara, la situació de l’antiga mina és delicada i no es poden prendre decisions d’un dia per l’altre.

La pregunta anava pel projecte d’ICL, que vol instal·lar 12,5 hectàrees de plaques solars a tota la carasud de la muntanya. Actualment, amb la llei a la mà, no es permet donar cap ús a la muntanya que no sigui la seva eliminació. És per això que el portaveu de Fem Poble, Guillem Cabra, demanava sobre les últimes notícies i la convocatòria d’un consell de medi ambient. 

L’alcalde, Oriol Ribalta, va explicar de manera clara en quin punt es trobava el procediment, al·legant que l’empresa ja sap quin és la posició de l’Ajuntament. Deia que era un sòl que genera un impacte visual i ambiental greu, però que també veuen la oportunitat de fer-li la instal·lació.

En aquesta aquesta linia, també es va explicar que, actualment, era molt complicat trobar espais per poder instal·lar les plaques. 

Qui també hi va dir la seva va ser Junts per Sallent. Van alertar que era un problema que l’Ajuntament no tingues cap informació sobre el projecte. Així ho explicava el mateix portaveu, David Saldoni.

A banda d’aquest punt, tots els altres procediments van ser tràmits que s’havien d’aprovar per ple. 

De fet, una altra crítica va ser que el ple va ser pràcticament buit de contingut. No hi va haver gaires intervencions contundents per part de l’equip de govern i tampoc oposició. Un fet, que la oposició va recriminar.

Sí, des de Fem Poble van deixar que era un ple, buit. Així ho explicava Guillem Cabra tot just començar. 

Per contra l’alcalde, Oriol Ribalta, va assegurar tot al contrari. 

En aquest sentit la postura de Junts va ser abstenir-se i no va fer cap aportació sobre l’incís.