L’objectiu de la Fàbrica Nova és que sigui un espai perquè el talent es quedi al territori

194
Pla general de la façana de la Fàbrica Nova de Manresa. - Foto: ACN
Pla general de la façana de la Fàbrica Nova de Manresa. - Foto: ACN

El nou espai de la Fàbrica Nova vol consolidar-se com un pol d’atracció de tecnologia i treballar perquè el talent es quedi al territori. El director del campus Manresa de la UPC, Pere Palà, assegura que l’espai tindrà dos eixos clars: la formació i l’emprenedoria.

Ho va explicar ahir a la Central d’Ona Bages on va assegurar que volen començar per l’ensenyament secundari post-obligatorials 16 anys. Tot això, passant pels graus universitaris, màsters i doctorats, fins al reciclatge i la formació contínua. De fet, dins d’aquest còctel, també s’hi veurà la presència d’empreses innovadores, zones coworking, estades de pràctiques i doctorats industrials. Així ho afirmava el mateix Pere Palà.

L’espai també en tindrà un de creació obert a tothom. Segons el director és un projecte que no quedarà a dins de quatre parets, sinó que les idees tindran recorregut. Un dels objectius és que els espais siguin transparents, amb la intenció que les persones que passin pel costat puguin veure que s’està creant a dins.

 

Un dels altres propòsits també serà ampliar l’oferta segons la demanda del moment.

 

Palà encara parla, amb prudència, de l’inici d’activitat a la Fàbrica Nova, però, el projecte no serà una realitat fins al 2026.