Es cancel·la la benvinguda festiva al 2022 a causa de la situació epidemiològica

185

A causa de la situació epidemiològica, s’ha decidit cancel·lar la benvinguda festiva al 2022 programada per avui a  mitja nit a la plaça de l’Església de Santpedor.

Al nostre poble, Santpedor, aquesta setmana s’han detectat 125 positius de coronavirus diagnosticats amb PCR o test d’antígens els últims 7 dies. ES la dada més alta de positius que hi ha hagut fins ara. I l’índex de risc com totes les últimes setmanes segueix sent molt i molt alt amb 2811.7 punts.

 També han pujat els ingressos hospitalaris, hi ha unes 1.500 persones hospitalitzades aproximadament i mig miler a les UCI arreu de Catalunya. I als hospitals de Manresa han mort deu persones la darrera setmana.

Just ara fa un any, la notícia de la setmana era la primera punxada de la vacuna contra la covid-19 a Catalunya.  Notícia molt esperada que obria fase decisiva per fer front a un virus que portava mesos amb nosaltres. Des d’aleshores, l’esforç de vacunar ha estat gegant. Milers de dosis al dia. Una campanya de vacunació massiva, mai vista fins ara, que ha estat un èxit. Un any després, a Catalunya, s’han punxat més de 13 milions de dosis, això vol dir que hi ha sis milions de catalans amb la pauta completa: més del 80 per cent de la població.

Tot i així, l’òmicron, tot i trencar la barrera d’aquestes vacunes per la gran infecció que hi ha hagut, està suposant una infecció severa, tan greu com les variants anteriors, en gent no vacunada. En els vacunats, la infecció es més lleu, i tot això, venint d’un Nadal i un Sant Esteve amb dinars anul·lats, amb aforaments retallats als concerts, al teatre i al cinema, amb toc de queda en alguns municipis i amb sectors tancats.

I avui, cap d’any, i estem en plena explosió de contagis covid. Aquesta setmana, s’ha superat per primera vegada, els 1.000 casos per cada 100.000 habitants durant els últims 7 dies. Segons els experts, els indicadors disparats confirmen un dels pitjors escenaris, que podria duplicar els casos cada setmana.