La propagació de la pandèmia ha avançat de pressa al Moianès tenint en compte que els casos detectats en els últims set dies han estat 134. Aquests casos destacats amb PCR s’han multiplicat per 5 en tan sols dues setmanes. De fet, la setmana anterior es va notar un increment sobtat amb 88 casos nous. Els altres indicadors de l’evolució de la pandèmia també es disparen: l’índex de risc de rebrot s’enfila fins als 2480 punts i la taxa de reproducció de la pandèmia disminueix després de la forta pujada de la setmana passada, però, així i tot, arriba als 1,52.

Repassant les dades per municipis a Moià es nota l’augment més significatiu amb 63 casos nous detectats l’última setmana, la setmana anterior es van detectar 43 casos nous a la capital de la comarca. Un canvi considerable  respecte les setmanes anteriors on els casos nous per setmana durant el novembre i principis de desembre rondaven entre 1 i 18. L’índex de risc de rebrot és de 2278 punts i la taxa de reproducció arriba als 1,47 punts.

Castellterçol l’escalada de casos continua amb 25 casos nous detectats, quan la setmana anterior es van trobar 15 casos nous. L’índex de risc de rebrot és de 2706 punts i la taxa de reproducció disminueix als 1,67 punts.

A Calders també preocupa la pujada de casos on s’han detectat 11 positius nous aquesta setmana, repetint les dades de la setmana passada. L’índex de risc de rebrot és de 2268 punts i la taxa de reproducció arriba a 1 punt.

A Santa Maria d’Oló l’increment de casos s’ha notat aquesta setmana passada amb 13 positius nous quan la setmana anterior havien detectat 3 casos.

En alguns dels pobles amb menys de mil habitants de la comarca com l’Estany i Collsuspina redueixen casos respecte a la setmana anterior amb 2 casos detectats a cada poble. En d’altres continuen augmentant, és el cas de Castellcir, Monistrol de Calders i Sant Quirze on a cada municipi s’han detectat 6 positius nous l’última setmana.

 

Les dades explicades no són del 18 al 24 de desembre, no s’inclouen les dades dels últims tres dies perquè les dades sanitàries encara són provisionals, la font que utilitzem és creada per l’estadista Gerard Giménez Adsuar: http://https://gerardgimenezadsuar.shinyapps.io/taula_positius/