La Plaça Sant Antoni Maria Claret s’omple per celebrar els 25 anys de la Fira de Nadal de Santa Maria d’Oló en una jornada festiva aquest diumenge al matí. Aquest cap de setmana Oló ha celebrat un aniversari especial, els 25 anys de Fira arribaven en mig de la pandèmia i els veïns d’Oló han aprofitat per tafanejar les parades d’entitats i paradistes del poble. Un aniversari que ha servit també per fer balanç i memòria, Jaume Sala era l’alcalde d’Oló l’any 96 i explicava que la fira es va crear amb l’esperança de recuperar-se del tancament de la fàbrica Hemalosa i aprofitar l’obertura de l’Eix transversal per captar turisme.

 

Una fira que ha recuperat el primer emplaçament que s’utilitzava en les primeres edicions, La Pilar de Formatges Canadell és un firaire del poble que han muntat la paradeta cada any. 

 

Aquesta nostàlgia dels primers anys amb la fira plena a vessar és compartida pels veïns del poble, des de l’ajuntament, l’alcalde Xavi Baraut, afirmava al programa l’Olonenc de Ràdio 010 que la fira necessita un canvi per engrescar a més gent i captar a nous públics. 

 

Més d’un centenar de persones han passat per la fira aquest diumenge on a més a més s’han fet activitats culturals com la vista a l’espai Hemalosa o al nucli antic de dalt al Poble.

Fotografia cedida per Ajuntament d’Oló