El consell comarcal vol crear l’Agència de l’Energia del Moianès per afavorir la transició energètica dels 10 pobles de la comarca. Una de les assignatures pendents des de la creació de la comarca del Moianès és la creació d’un organisme que assessori els pobles i a la ciutadania en matèria energètica, arran de la llei comarcal de Catalunya aquest servei no pot ser ofert per agències de comarques veïnes i, per tant, cal crear una nova a escala comarcal. Durant els últims mesos amb el suport de la Diputació de Barcelona s’han iniciat els tràmits per fer-la realitat, de moment el consell comarcal ja compte amb un gestor energètic per dur a terme aquests tràmits i assessorar els ajuntaments de la comarca. Sonsoles Letang, consellera de l’àrea de Territori Urbanisme i Medi ambient, explicava quina funció tindrà aquesta agència de l’energia i els Plans d’Acció d’Energia Sostenible que s’han elaborat des del Consell Comarcal.

 

A més a més, des de l’àrea de medi ambient contemplen accions concretes a dur a terme a mitjà termini, amb els quals ja s’està treballant, com per exemple la creació de comunitats energètiques en polígons industrials.  

 

Durant el 2022 el procés de creació de l’Agència de l’Energia del Moianès continuarà i de moment un gestor energètic durà a terme les tasques d’assessorament als ajuntaments en matèria energètica.