Castellterçol presenta aquest cap de setmana els resultats de l’estudi històric de la festa de l’Escudella. Serà dissabte a les set de la tarda a l’Espai de Memòria Històrica Franch-Clapers.

La festa de L’Escudella de Castellterçol és una de les més antigues, tradicionalment s’ha dit que es va començar a celebrar al segle XVII, ara un estudi històric busca trobar una font documental que dati l’inici d’aquesta festa popular, Miquel Catot és el cap de colla dels escudellers de Castellterçol i ens explicava com va començar aquest projecte de memòria històrica.

La festa de l’escudella se celebra a Castellterçol cada dimarts de carnestoltes, un àpat molt calòric que tradicionalment es relaciona amb agafar forces abans del temps de la Quaresma. Catot ens explicava que ja tenen algunes fonts que situen la tradició com a centenària.

L’estudi històric també ha servit per fer una recerca de com ha evolucionat amb el pas del temps aquesta festa a mesura que la societat ha anat canviant. Dissabte a les set de la tarda a l’Espai Franch en sabrem els resultats.