Temporal de pluja i vent

125

Avui se’ns tira a sobre una pertorbació mediterrània amb vents de llevant. De moment està donant enrenou al sud del país, però el plat fort arribarà cap a la tarda.

Aquest matí fa poc fred, la nuvolositat és abundant i es pot escapar alguna gota; calma tensa. Al migdia les temperatures quedaran frenades, i a partir de la tarda arribarà una línia de xàfecs intensos i puntualment acompanyats de tempesta. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos per intensitat de pluja (20 mm / 30 min) i vent (cops màxims de fins a 72 km/h). A més, al Prepirineu nevarà per sobre dels 1700 metres, deixant gruixos destacables.

Demà dimecres continua la llevantada. A mig matí es reactivaran les precipitacions, i anirà plovent fins al vespre i nit. A més, els termòmetres es mantindran similars i sense canvis, amb un matí una mica més fresc, i màximes de 10 a 13ºC. Precaució perquè la neu baixarà de cota fins als 1300 metres.

De cara als pròxims dies, dijous encara no farem net i podrà escapar-se alguna gota. El que notarem amb força és que farà més fred, i sembla que de cara el cap de setmana tindrem una entrada d’aire polar.