La presentació de la campanya ‘L’amor no t’ha de prendre la vida’. - FOTO: Joel Peña

El Servei d’Informació i Atenció a la Dona del Bages rep un cas de violència masclista cada 5 dies i mig. Això sense comptar els casos de Manresa i tenint en compte que els més greus es deriven al SIE. En el que portem d’any, el SIAD ha atès 276 casos, 64 dels quals són de violència de gènere.

Són dades del Consell Comarcal del Bages, que per aquest 25 de novembre ha preparat la campanya ‘L’amor no t’ha de prendre la vida’. És una iniciativa on el cor serà el protagonista. L’objectiu és representar com un amor es pot anar trencant fins a ser nociu. Per això, el Consell repartirà 400 cartells pels pobles de la comarca, 15.000 clauers en forma de cors vermells per visibilitzar l’amor sa i 15.000 globus, alguns vermells i alguns negres. La consellera de l’Àrea de Serveis Socials i dones del Consell, Àdria Mazcuñan, explicava que l’objectiu és que el cor vermell representi l’amor romàntic i el negre aquelles relacions tòxiques que s’han de tallar.

Els cartells també representen aquest procés. S’hi veuen tres mans, la primera aguanta un cor vermell i a les altres dues es va tornant negre a mesura que tenen més ferides. Dins de la campanya, cada Ajuntament farà una representació quan llegeixi el manifest del dia contra la violència de gènere on els globus vermells faran un gran cor i es llegiran els noms de les víctimes. Després explotaran els cors negres.

Mazcuñan també posava èmfasis en els micromasclismes com a un dels problemes d’aquest deteriorament.

A Catalunya hi ha hagut 12 morts per violència de gènere durant aquest 2021.