El Conjunt Monumental a Castellet de Sant Vicenç es podrà visitar a partir del 2022

445
L'Ermita del Castellet de Sant Vicenç. - Foto: Joel Peña
L'Ermita del Castellet de Sant Vicenç. - Foto: Joel Peña

El Conjunt Monumental a Castellet de Sant Vicenç de Castellet es podrà visitar a partir del 2022. Els treballs han permès recuperar la torre de defensa, l’Ermita i la casa de l’Ermità. 

A dia d’avui falta executar les fases per recuperar el castell, les restes ibèriques i el perímetre exterior del recinte; la de reconstrucció dels murs de l’entorn que van quedar malmesos pel temporal Glòria i dues més que serviran per millorar el pati que hi ha entre la casa de l’Ermità i la Torre i urbanitzar els camins que van al castell. Són unes fases que s’han d’executar durant el 2022. El regidor de cultura de Sant Vicenç de Castellet, Jordi Palma, assegura que només en queden dues de grosses per acabar les obres. 

L’objectiu és poder-ho convertir en un espai museístic lligat al Geoparc i també als orígens i la història de Castellet, a més de fer visites conjuntes amb altres castells frontera de la comarca com els de Castellbell i el Vilar i Castellgalí. L’alcaldessa de Sant Vicenç de Catellet, Adriana Delgado, assegura que ara s’ho poden plantejar perquè els tres edificis santvicentins ja són segurs. 

A causa del seu mal estat i de  les obres, l’espai porta des del 2016 sense poder-se visitar. En aquest sentit Palma assegura que els santvicentins tenen ganes de poder tornar a gaudir de l’espai perquè el senten seu.