El celler de la cooperativa agrícola de Santpedor. - Foto: Joel Peña
El celler de la cooperativa agrícola de Santpedor. - Foto: Joel Peña

El sindicat de pagesos

El sindicat de pagesos de Santpedor reconeix que fa cinc anys que vol vendre el Celler de la Cooperativa Agrícola. Això després que l’Ajuntament digués que té la intenció de comprar-lo.

El president del sindicat, Josep Roca, va explicar a Ràdio Santpedor que tot i haver tingut molts compradors, no han trobat cap proposta ferma fins que s’hi ha posat l’Ajuntament.

Ara es treuen un pes de sobre perquè s’havien quedat tancats entre una zona residencial i el polígon industrial de les Verges. Aquesta situació havia provocat problemes amb els veïns com una plaga de cuques que van expandir-se per la zona ara fa un any.

La incògnita, doncs, és saber on s’ubicarà ara el sindicat. Roca també explicava que li han proposat tres llocs en sòl rústic a l’Ajuntament perquè els situï.

Al celler de la cooperativa fa gairebé 40 anys que no s’hi fa res i fins que el sindicat trobi un nou lloc on instal·lar-se podran seguir fent servir les oficines per fer la feina.

L’oposició proposa un procés participatiu

L’altre incògnita és l’ús que li donarà l’Ajuntament al Celler. Algunes opcions són museïtzar-lo o fer-hi alguna activitat relacionada amb la restauració, però el govern de Santpedor encara no es vol mullar. L’oposició, però, sí fa propostes.

El regidor de Santpedor en Comú Podem, Xavier León, va deixar caure ahir al programa Santpedor en Clau que els usos del futur equipament municipal els haurien de decidir els santpedorencs.

Des de l’equip de govern no van tancar la porta a fer un procés participatiu, però l’alcalde, Xavier Codina, va avisar que abans cal arreglar les instal·lacions.

L’Ajuntament comprarà el Celler per 415.000 euros.