La consellera de Justícia es reuneix amb el nou pare abat de Montserrat però sense parlar dels abusos

200
Pla obert de la reunió entre el nou pare abat de Montserrat, Manel Gasch; la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró; i la directora general d'Afers Religiosos, Yvonne Griley. 20 de setembre de 2021. (Horitzontal)

La consellera de Justícia es reuneix amb el nou pare abat de Montserrat i destaca el seu “compromís amb la democràcia”. Ciuró creu que l’Abadia és una “figura integradora al servei de tot el país”.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, s’ha reunit aquest dilluns al migdia amb el nou pare abat de Montserrat, Manel Gasch, pocs dies després de ser nomenat. Ciuró ha destacat el “compromís amb la democràcia” de l’Abadia de Montserrat i la defineix com una “figura integradora al servei de tot el país i de l’espiritualitat de tothom”. La consellera ha dit que no han tractat cap qüestió política ni tampoc han parlat sobre el presumpte cas d’abusos sexuals que va sortir a la llum el mes de juliol passat.

Ciuró també ha dit que s’ha posat “a disposició” de l’Abadia per col·laborar amb allò que considerem un símbol de l’espiritualitat a Catalunya. La consellera ha explicat que Gasch li ha traslladat que els reptes que tenen en els propers temps com són el 75è aniversari de l’entronització de la Mare de Déu de Montserrat l’any 2022, i la celebració el 2025 del mil·lenari de la fundació del Monestir de Montserrat.

I pel que fa el nombre de visitants a Montserrat sembla que comencen a situar-se als nivells prepandèmia.

Sí s’estan començant a recuperar els números de visitants d’abans de la pandèmia. En concret, els mesos de setembre i octubre s’espera que les visites de dilluns a divendres arribin a les 2.000, mentre que el cap de setmana la xifra ascendeix fins a les 5.000. Pel que fa als allotjaments hotelers, les dades estan al 40% d’ocupació.