El Baxi Manresa va debutar a la Lliga Endesa amb derrota a la pista del Casademont Saragossa. Els manresans, tret de l’inici del partit, van anar sempre a remolc contra un rival molt encertat en el llançament exterior i un Manresa, en molts moments, precipitat i desajustat defensivament. El millor en el bàndol bagenc va ser el base Sylvain Francisco amb 24 punts.

El partit va començar amb molt desencert exterior dels dos equips, però amb un Manresa més agressiu a la pintura. Així l’equip manresà va dur el ritme en els primers minuts amb bona circulació de pilota i amb una defensa intensa que forçava pèrdues a l’equip local. Però quan els entrenadors van moure la banqueta, el Saragossa va millorar i va trobar més punts per equilibrar el partit (22-20).

L’equip de Jaume Ponsarnau va mantenir la bona dinàmica a l’inici del segon quart, sortint més agressiu que els manresans, els quals havien perdut l’espurna inicial. Durant el quart, l’equip de Pedro Martínez es va mantenir a remolc del seu rival, concedint molts rebots ofensius al Saragossa i amb una fluixa defensa del 1×1. Tot i això, els bagencs es mantenien en partit amb accions de talent individual. (47-41).

Al tercer quart, el Saragossa seguia anotant molt còmodament a la pintura i els manresans, tot i uns primers minuts prometedors, va tornar als dubtes en atac i a les pilotes perdudes. Els locals van trobar en l’escorta Mobley el seu jugador referent en fase ofensiva, mentre que Thomasson evitava l’escapada del Saragossa amb un bon nivell en atac. Però l’equip no era capaç d’aproximar-se a menys de deu punts i entrava amb una inèrcia negativa a l’últim quart. (76-65).

L’últim quart va començar amb un intercanvi de cistelles que no beneficiava als manresans. Tot i això, l’equip de Pedro Martínez va sortir amb més intensitat defensiva i disposat a remuntar. No es va rendir, malgrat que el Saragossa mantenia un gran nivell d’encert. I de fet, l’equip de Ponsarnau no va donar opció deixant al Baxi Manresa amb la primera derrota de la temporada.