Sant Vicenç de Castellet celebra la seva Festa Major més atípica però amb ganes

338

Sant Vicenç celebra una festa major adaptada però amb gran resposta de tothom. Justament ahir el migdia es va celebrar la trobada de gegants que va aplegar fins a 4 colles, però sense cercavila. 

Després d’un any de parèntesi Sant Vicenç ha pogut celebrar, a la mesura que ha pogut, tots els actes que tenia al seu programa. Malgrat les limitacions, l’escència per grans i petits ha estat present. Un exemple ben clar i que va lligat amb cultura popular és l’espectacle que es va representar divendres a la nit:  La Llegenda de Castellet, que és el fil conductor del correfoc pels carrers del poble, i que enguany s’han transformat en un espectacle pirotècnic estàtic que es va poder veure en un únic espai, la plaça de l’Onze de Setembre. 

Per altra banda, i també mostra de cultura és la 27a Trobada de Gegants, que ha canviat la cercavila per fer dues actuacions, primer a la plaça de l’Ajuntament i després a la plaça Clavé. De fet, hi ha hagut la presència dels 9 gegants i les colles convidades: Navarcles, Sallent, Balsareny i Sant Llorenç Savall amb una actuació per colla. El cap de colla dels gegnats de Sant Vicenç diu que tornar actuar és una alegria. 

Tant aquests dos actes com tots els celebrats fins ara s’han fet amb aforament limitat i públic assegut, amb reserva prèvia d’entrades, com també per als programats per a aquest dilluns, darrer dia. El penúltim acte serà el castell de focs, que es llançarà des de dos punts diferents de forma simultània per facilitar-ne la visualització des de tot el poble.