La CUP demana al departament de Salut de la Catalunya central sobre la impossibilitat de fer avortaments quirúrgics a Manresa. La diputada al Parlament Laia Estrada ha redactat fins a 16 preguntes per Salut demanant explicacions.  

Des de la CUP asseguren que estan cansats de ser ignorats per l’Ajuntament de Manresa i que aquests no els contesti sobre la impossibilitat de dur a terme un avortament a la Catalunya central. La regidora de la CUP Gemma Boix ha assegurat que el govern municipal d’ERC i Junts miren cap a un altre costat quan se’ls hi pregunta per la problemàtica. A tot això Boix ha recordat que l’alcalde, Marc Aloy, presideix el patronat d’Althaia i va colze a colze amb ells.

A tot això també han explicat que no s’entén que es vulgui externalitzar el servei. Diu que l’única explicació és que es vol extreure benefici de la problemàtica. D’altra banda, la diputada al Parlament Laia Estrada, ha explicat que era incoherent el paper d’Esquerra al parlament.

Si diu que a dia d’avui defensen la llei de l’avortament quan abans, miraven cap a una altra banda. A tot això la mateixa boix també defensa que hi ha altres centres que prenen consciència de la problemàtica i hi ha posat solució.

El grup parlamentari de la CUP també ha entrat iniciatives i preguntes a la Cambra perquè es garanteixi el dret a l’avortament de les dones a l’empara dels supòsits inclosos el 2010.