Enric Vinaixa, Director General de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral
Enric Vinaixa, Director General de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral

Concretament en són 11.022 després que 657 persones hagin trobat feina durant el mes passat. De fet, les dades d’atur han millorat a gairebé tots els pobles de la comarca amb només 3 excepcions: Gaià i Marganell amb una persona aturada més respectivament; i Talamanca amb dues.

Manresa, per la seva banda, és el municipi on més han millorat les dades amb 375 persones que han trobat feina. Navarcles, amb 32 nous ocupats; Sant Vicenç de Castellet, amb 28; i Castellbell i el Vilar, amb 27; són els pobles on també s’ha notat més aquesta millora.

Amb tot, Sant Vicenç de Castellet, Sant Joan de Vilatorrada i Navàs són els tres pobles del Bages amb més persones desocupades, després de Manresa que segueix concentrant més del 50% del total de la comarca amb més de 5.700 persones.

I al conjunt de Catalunya, l’atur encadena el quart mes consecutiu a la baixa i el número de desocupats és ara de 445.862.

En concret s’ha reduït en 35.955 persones. El Secretari de Treball del Departament d’Empresa i Treball, Enric Vinaixa, valora les dades amb un cert optimisme.

D’altra banda, Vinaixa demana responsabilitat a la ciutadania davant el nou pic de contagis que pot afectar a la recuperació del món del treball. Tot i això, confia que la campanya de vacunació actuï com a dic de contenció.

Amb tot, els factors més negatius de les dades d’atur d’aquest mes de juny són les xifres encara altes d’atur juvenil, de dones i de majors de 45 anys; i l’atur de llarga durada que segueix afectant a més del 60% dels desocupats.