Com l’any passat, els alumnes hauran de fer els examens amb la mascareta posada i separats entre ells per una distància de dos metres. Si algun alumne està confinat el dia de la selectivitat per qualsevol dels casos, és a dir per contacte directe o possible positiu, tindrà una nova oportunitat de fer-la. Es fixarà un dia alternatiu per fer els exàmens.

Aquest any les proves també estan marcades per la polèmica després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi obligat al govern a facilitar els exàmens en català, castellà i aranès.

En total seran prop de 40.000 alumnes de tot Catalunya els que a partir d’avui, i fins divendres, s’examinaran per entrar a la Universitat el setembre.

 

A Sant Fruitós, l’Institut Gerbert d’Aurillac portarà una seixantena d’alumnes a les Proves d’Accés a la Universitat.

L’Institut porta els estudiants del seu batxillerat a més dels de Navarcles. Tal com explica el director del centre, Lluís Virós, la selectivitat no arriba amb tota la normalitat restablerta, encara que la situació és millor que la de l’any passat.

Degut a la pandèmia, hi haurà menys alumnes per aula. Per tant, s’utilitzaran més espais per a fer les proves, i la UPC disposarà de places per als exàmens a Lacetania, la FUB i a la Joviat de Manresa. El director de l’Institut Gesbert d’Aurillac, Lluís Virós, expressa la seva sensació prèvia a la jornada d’avui.

També va destacar la diferència d’alumnes que hi haurà per aula, de quaranta que hi havia abans de la pandèmia als quinze aproximadament que hi haurà aquest any. Finalment va destacar que els estudiants estan nerviosos, però que és normal i els va voler donar ànims per a aquests dies.

 

Solsona repetirà per segona vegada consecutiva com a seu de les proves. A partir d’avui i fins divendres, 114 alumnes s’examinaran de les PAU, a l’Institut Francesc Ribalta.

D’aquests 114 alumnes, 38 serán del mateix centre i 24 d’Arrels Secundària. La resta són alumnes de Cardona, i de Súria. La valoració del curs passat va ser molt positiva i, per això, aquest tornen a acollir les proves. Ho explica el director del centre, Pep Porredón.

Des del centre esperen que, tot i la tornada a la normalitat, puguin seguir acollint les proves per evitar llargs desplaçaments als alumnes que s’han d’examinar.