Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Un estudi preveu fer una gran zona verda al nucli urbà de Santa Maria d’Oló

Aquests treballs permetrien connectar diversos equipaments municipals amb l’entorn natural i tindria un cost de més de 550.000 euros. 

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Santa Maria d’Oló aquest estudi que ha de servir per a la creació d’una zona verda gran entre el Centre Recreatiu i l’espai Hemalosa. El treball s’ha dut a terme després que s’hagi enderrocat i reparcel·lat l’antiga fàbrica Hemalosa amb l’objectiu de plantejar les possibilitats existents per connectar l’espai urbà amb l’entorn natural. 

Es tracta d’una zona important on es troben la majoria d’equipaments municipals, com el Centre Recreatiu, la sala polivalent, l’Ecomuseu del Moianès o l’Església Parroquial. També hi ha un torrent que caldria tractar a nivell paisatgístic per a la seva incorporació al conjunt de la trama urbana. 

L’estudi inclou dues propostes: una que té un cost de més de 550.000 euros i un altre que s’acosta als 670.000 euros. Les dues propostes volen donar resposta a les necessitats actuals de Santa Maria d’Oló, com és la millora dels accessos i recorreguts a peu, vinculant-lo als equipaments propers i posant en valor el seu entorn natural. L’objectiu final és afavorir el lleure, l’activitat física, el coneixement de la natura i la cohesió social entre la població.