Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

Gir de 180 graus en les prediccions del Moianès: la situació torna a empitjorar

La comarca dobla el nombre de positius de la setmana passada i la velocitat de propagació del virus es dispara.

Així ho demostren les últimes dades que ha fet públiques el Departament de Salut i que corresponen a la setmana que va del 23 al 29 d’abril. Per tant, ja podem observar el possible impacte que va tenir la Diada de Sant Jordi al Moianès. 

Com dèiem, la comarca desfà el bon paper de les últimes dues setmanes on semblava que l’avanç del virus frenava. En els últims 7 dies han donat positiu per covid 24 persones, exactament el doble que la setmana anterior. Això ha fet que el risc de rebrot torni a pujar i passi dels 175 punts als 553 actuals. Un índex que situa la comarca en una part perillosament alta de la taula pel que fa a aquest indicador. En concret, en el sisè lloc.  

Pel que fa a la “R”, que calcula la velocitat de propagació del virus, també puja i passa de 0,81 a 1,93. Una xifra només superada per la Vall d’Aran. A més, les persones ingressades són dues més que la setmana anterior. En total, hi ha 5 hospitalitzats al Moianès. 

Si mirem poble per poble preocupa principalment el municipi de l’Estany, amb un risc de rebrot de gairebé 3.000 punts i 12 contagis en els últims 14 dies. D’altra banda, les afectacions als centres educatius són mínimes. Només hi ha detectat un positiu a l’Escola Pia de Moià que, això sí, ha obligat a confinar l’aula. 

Amb tot, el ritme de vacunació segueix a un ritme constant tot i que ara són més els vacunats de la segona dosi que de la primera. En total, gairebé 3.500 moianesos han rebut la primera vacuna i més de 1.500 la segona.