Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

El Moianès lidera el percentatge d’habitants que han marxat a viure a l’estranger

El nombre de catalans que marxen a viure a l’estranger és una tendència a l’alça que es confirma arreu del territori el 2020, malgrat la pandèmia per la covid.  

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya, l’Idescat, el nombre de catalans residents a l’estranger és, a hores d’ara, de més de 340.000 persones. Això suposa un increment d’uns 9.300 habitants que han anat a l’estranger i una variació anual del 2,8%. La dada més baixa des de l’any 2009, que es quan es va començar a calcular aquest registre. I és que el 2020 ha sigut un any on la mobilitat internacional s’ha ralentitzat a causa de la pandèmia. Tot i això, la xifra ha continuat creixent.

De fet, el Moianès té un paper destacat en aquest aspecte. És la comarca de tot Catalunya que ha experimentat un augment percentual més elevat d’habitants que viuen fora del país. En total, 379 persones de la comarca van anar a viure fora l’any passat, el que suposa un increment del 6,5%. Destaca també la dada que indica que el Moianès és una de les sis comarques de Catalunya on el principal destí és l’Argentina. 

Pel que fa a les altres comarques de la Catalunya Central, en la quarta posició trobem el Solsonès, on l’augment ha sigut del 6,2% i equival a 633 persones. Finalment, el Bages, ha superat la barrera de les 6.000 persones vivint a fora amb un increment del 3,4% respecte l’any anterior.