El Baxi Manresa deixa la seva essència de costat a Badalona (96-68)

174

El Baxi Manresa va encaixar la derrota en el derbi català contra el Joventut, disputat a l’Olímpic de Badalona (96-68). Als manresans els va passar factura el desencert i la Penya va trencar el partit en el tercer quart després d’una primera part igualada. Novament Scott Eatherton va ser el millor del Baxi amb 18 punts i 21 de valoració.

Primer quart igualat. Cap dels dos equips podia imposar el seu ritme per aconseguir avantatges importants, encara que els badalonins es mostraven una mica més encertats de cara a cistella. Els manresans, com sempre, buscaven donar-li ritme al partit i moure amb velocitat la pilota. El joc de la Penya es basava més en les individualitats i el del Manresa més en el joc coral (2 asisstències Penya, 6 el Manresa). Un parell de bones accions locals donaven una mínima avantatge al Joventut (21-17).

Un segon quart igualat però menys alegre ofensivament. La dinàmica es va mantenir amb dos equips molt desencertats des del triple, especialment el Manresa que va fer 2/15 al primer temps. Un període on van agafar protagonisme els pivots del Baxi, Scott Eatherton i Yankuba Sima. Els dos van castigar la defensa del cinc de la Penya, Ante Tomic, i van estar molt encertats sota la cistella (36-29).

El Baxi Manresa no va posar remei al desencert en el llançament i li va passar factura a l’inici del tercer quart. Els badalonins obrien forat en el marcador amb un parcial de 14 a 4 abans no aturés el partit Pedro Martínez. En el temps mort, Martínez va remarcar que l’equip s’havia de passar millor la pilota i que havia de millorar també en la defensa del 1×1. Segurament els dos factors que expliquen la diferència al segon quart. (65-45).

A l’últim quart, la Penya es va limitar a controlar la diferència a favor i se’n va sortir. Els manresans no van deixar d’intentar-ho fins al final, però sense encert és molt difícil competir.