Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

El Moianès és la comarca on més ha crescut el comerç i la restauració durant la pandèmia 

Aquests sectors han demostrat una gran capacitat de supervivència durant el 2020, l’any de la crisi del coronavirus. I, en especial, a la comarca del Moianès, on la restauració i el comerç han augmentat un 8%. A l’altra cara de la moneda hi ha el Ripollès, on la davallada ha estat de l’11%. Els restaurants i els negocis de catering són els que més han millorat, mentre que a l’extrem contrari s’hi troben els bars.

Així ho confirma un estudi de la Cambra de Comerç de Sabadell sobre l’impacte de la covid-19 en aquests sectors. Catalunya va acabar l’any amb gairebé 192.000 activitats registrades de comerç al detall i restauració, un miler més que l’any anterior, el 2019. Tot i això, a partir de l’abril es va registrar una caiguda de l’1,2%. Una xifra no gaire alta si es té en compte la magnitud de la pandèmia i les restriccions. 

Per Manel Amado, cap d’Assessoria de la Cambra de Comerç de Sabadell, això no significa que estiguessin oberts, sinó que no es van donar de baixa a Hisenda. Segons Amado, el teixit empresarial està tenint una “resiliència significativa” i, malgrat tot, continuen aguantant. 

Tot i això, des de l’entitat han reivindicat la necessitat d’ajudes directes per assegurar la supervivència. I és que el sector del comerç a Catalunya ha vist caure les seves vendes un 12%, mentre que a la restauració les pèrdues han estat superiors al 21%.