Persona rebent una vacuna anticovid. - Foto: ACN
Persona rebent una vacuna anticovid. - Foto: ACN

Bones sensacions pel Moianès després de decretar-se un nou desconfinament comarcal. Amb 175 punts, es situa com la vuitena comarca catalana amb el risc de rebrot més baix. 

Així ho demostren les últimes dades que ha fet públiques el Departament de Salut i que corresponen a la setmana que va del 16 al 22 d’abril.

Com dèiem, la comarca ha frenat l’augment descontrolat del virus en una setmana on s’han practicat molt poques PCR, només 197, i 66 test d’antígens. Del total de proves, només 12 han sortit positives. Una xifra similar a la de fa 7 dies quan els contagis van ser 15. Això ha fet que el risc de rebrot es relaxi i passi dels 828 punts als 175 actuals en només dues setmanes. Un índex que, això sí, continua classificant-se com a alt. 

Pel que fa a la “R”, que calcula la velocitat de propagació del virus, també baixa i es situa a 0,81, per sota de l’1 que és el recomanable. Aquesta millora de la situació s’observa si ho comparem també amb la xifra de fa dues setmanes, quan es va arribar a 2,14. A més, el nombre de persones ingressades a l’hospital ha baixat. De moment, només hi ha 3 hospitalitzats pel virus.  

Si mirem poble per poble preocupa principalment Calders, amb un risc de rebrot per sobre de 530 i 3 contagis en els últims dies. D’altra banda, les afectacions als centres educatius han desaparegut al Moianès. No s’ha produït cap contagi en els últims 10 dies. 

Malgrat tot, el ritme de vacunació ha baixat respecte el d’altres setmanes. Sobretot amb la primera dosi, que se l’han posat només 267 persones. Pel que fa a la segona, s’han administrat 251 dosis en els últims 7 dies.