Cap de setmana amb ventades i baixada de temperatures

137

La jornada d’avui no presenta grans canvis respecte ahir, on continuem amb temperatures per sobre de la mitjana climàtica. A més, al migdia sumarem algun grau més i els termòmetres podrien arribar als 20ºC a molts punts de la Catalunya central. Els núvols baixos tornaran a ser protagonistes durant les primeres hores del matí, però de seguida es trencaran i sortirà el sol.

Dissabte ens arriba un front atlàntic que ens portarà una baixada de temperatures i també ventades. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avis per vent a les comarques del Bages i el Moianès.
En general, tindrem el cel bastant cobert durant tot el dia, i no descartem que pugui caure alguna gota. És probable també que arribi alguna nevada al Prepirineu, amb cota variable però.
Les temperatures màximes baixaran uns 5ºC respecte avui i se situaran als 14/16ºC. En canvi, les mínimes seguiran estables i anormals per l’època, amb valors propers als 7ºC.

De cara als pròxims dies diumenge el front tendirà a marxar i tindrem més estones de sol.
A més, la setmana que ve l’anticicló no sembla que vulgui marxar i tornarem a tenir jornades d’ambient primaveral. Tot i això, els models pronostiquen canvis a finals de setmana i el retorn de l’hivern.