28 menors no acompanyats reben el diploma de Primeres Oportunitats

131

Ampans va entregar ahir 28 diplomes a menors no acompanyats que han acabat un curs d’alfabetització i una formació laboral. Aquest curs està dins del programa Primeres Oportunitats i vol ajudar a menors que han arribat sols a la Catalunya Central a trobar sortides laborals o educatives.

Primeres Oportunitats es centra en la inserció laboral i ha atès 41 menors en aquest primera edició. El programa es divideix en dos, un curs d’alfabetització i una formació laboral. Ada Colomer, directora del Centre de Noves Oportunitats de la Catalunya central, va explicar que tot i ser un projecte de dos anys l’objectiu és consolidar-lo i allargar-lo.

Precisament una d’aquestes formacions és la de soldadura, que dirigeix Raúl Martínez Beteta i que aquest any ha resultat en “L’hivernacle”, una gran cúpula amb figures d’animals que pretén recrear la natura, que han construït els estudiants. Una estructura que Martínez vol dur a festivals i que té un valor afegit per ser construïda dins del programa de Primeres Oportunitats.

Tot plegat forma part del Noves Oportunitats, que atén 331 menors d’entre 16 i 24 anys. Durant aquesta edició, en total, 60 participants han tornat als estudis, 34 han trobat feina i 98 han aconseguit contractes de pràctiques en empreses. A més, ja hi ha 10 municipis participants distribuïts en 5 comarques.