Més de 250 professionals de la producció, la transformació i la comercialització han assistit a la primera jornada anual de productes d’alimentació ecològics de la Fundació Catalunya-La Pedrera que s’ha celebrat aquest matí a Món Sant Benet.

La matinal ha comptat amb la participació d’experts del sector, després de la inauguració a càrrec de la directora general, Marta Lacambra, l’expresident de Mondragón Corporación Cooperativa i fundador d’Eroski, Antonio Cancelo.

En el marc de la trobada, la prestigiosa consultora especialitzada en estudis de mercats Kantar Worldpanel ha presentat l’estudi “Què busca el consumidor d’avui?”. L’informe, sobre les preferències actuals dels consumidors i els seus hàbits alimentaris segueix a 12.000 llars d’arreu de l’Estat des de l’any 2.000. L’estudi constata l’augment de la popularitat dels productes ecològics i de proximitat.

El director de l’àrea d’alimentació de Kantar Worldpanel, Joan Riera, ha aprofundit en el creixement que tenen determinades marques que han apostat pel producte ecològic i de proximitat. Segons l’estudi, el 63% dels consumidors assenyalen que prefereixen productes sostenibles i el 41% que l’ecològic té una major qualitat.

L’estudi de Kantar Worldpanel preveu un creixement del consum d’aquesta tipologia de productes a causa de l’augment de la sensibilitat del consumidor. A Catalunya, en aquests moments, la penetració del producte ecològic ronda el 50%, 14 punts per sobre que la mitjana a Espanya. La directora General de Fundació Catalunya La Padrera, Marta Lacambra, creu que cal molta comunicació i didàctica per mantenir i millorar les xifres.

En el marc de la jornada s’han realitzat tres taules rodones temàtiques sobre les oportunitats de negoci que genera aquest sector, com afavorir la comercialització i, com potenciar les vendes. Han comptat amb una desena d’experiències de professionals del sector, entre les quals la de Rafael Vidal, director de la Cooperativa Mans, impulsada per la Fundació-Catalunya La Pedrera; i Toni Massanés, director de la Fundació Alícia.