250 hectàrees cremades i 150 persones evacuades a Artés

105

A hores d’ara són gairebé 300 les hectàrees que s’han vist afectades per aquest foc a Artés on una bona part són forestals. Bombers i Agents Rurals de la comarca i el Moianès treballen sense descans per apagar l’incendi i el foc, recordem, ha començat actiu en una zona coneguda com Les Planes a les 14:40.

Segons Juli Gendrau, director general de prevenció, extinció d’incendis i Salvaments ha explicat que els bombers treballen en una superfície de 300 hectàrees, encara que això no vol dir que tota aquesta àrea estigui cremada. Gendrau ha dit que estan atacant el flanc esquerre del foc, però també ha assegurat que no es poden oblidar de fer el mateix amb el flanc dret que s’ha de reforçar, ja que aquesta zona és la de més difícil accés. Actualment el vent i les altes temperatures han disminuït, un fet que va a favor dels bombers. Segons un veí d’Artés, Xavier Sala, ha assegurat que no hi ha hagut danys humans, però si dues famílies sense habitatge.El Cos de Mossos d’Esquadra també ha informat que desallotgen el nucli de Sant Joan d’Oló i les masies que hi ha al nord. A totes les persones les traslladen al pavelló de Santa Maria d’Oló. En total s’han evacuat 150 persones. El Servei Català de Trànsit, ha informat que, a causa de l’incendi, la carretera C-25 ha estat tallada en sentit Girona, entre els quilòmetres 145 i 144, a Sallent, fins gairebé les set de la tarda. La carretera B-43, entre els quilòmetres 45 i 47, ha estat tallada fins a quarts de vuit de la tarda.

De moment 17 mitjans aeris, 41 terrestres, ADF, i 19 patrulles del Cos dels Mossos d’Esquadra treballen en el foc que s’ha declarat aquest matí a Artés. Els efectius d’extinció també compten amb maquinària pesant per poder aturar el foc.

 

Fotografia: Carles Serrano