La Denominació d’Origen Pla de Bages preveu una caiguda de la producció del 25% per culpa del míldiu. Malgrat tot, les condicions meteorològiques d'aquest final d'estiu afavoreixen el raïm que s’ha salvat, que serà de més qualitat. Els cellers del Bages enllesteixen aquests dies una de les veremes més complicades dels darrers anys. Les condicions meteorològiques de principi d'any i, especialment, les pluges de la primavera van fer proliferar la propagació del míldiu a molta velocitat. Llorenç de Ferrer, enòleg del celler Les Acàcies d'Avinyó explica que aquest any ha sigut impossible aturar aquest fong. 051020 DE FERRER TEMA NO 29 Les gelades i les pedregades de principi d'any van afectar algunes vinyes bagenques, però van ser especialment les pluges constants dels mesos d'abril, maig i juny, i també les temperatures elevades, el que van fer proliferar els fongs. Aquest fet ha comportat la pèrdua de part del raïm. Tot i que l'afectació no ha estat la mateixa a tots els cellers de la comarca, des de la DO Pla de Bages calculen que, ara per ara, la producció podria caure un 25%. Ho explica Miquel Palau, vocal de la DO Pla de Bages. 051020 PALAU PASSAT 38 Tot i que la producció vinícola caurà respecte l’any passat, tot apunta al fet que el vi serà de més qualitat. Des de la DO Pla de Bages, Miquel Palau recalca que malgrat que la meteorologia no els va acompanyar a principis d'any, sí que ho ha fet al tram final de l'estiu. 051020 PALAU SENSACIONS 39 La pandèmia també ha afectat el sector, sobretot a l’hora de la distribució i la comercialització del vi. Malgrat tot, el vocal de la DO Pla de Bages creu que la comarca té la sort de no tenir grans volums de producció. Aquest fet fa pensar que l’impacte es patirà menys a nivell general.
Viticultor de Les Acàcies, Albert Castells, collint el raïm. - Foto: ACN

Els cellers del Bages enllesteixen aquests dies una de les veremes més complicades dels darrers anys. Les condicions meteorològiques de principi d’any i, especialment, les pluges de la primavera van fer proliferar la propagació del míldiu a molta velocitat. Llorenç de Ferrer, enòleg del celler Les Acàcies d’Avinyó explica que aquest any ha sigut impossible aturar aquest fong. 

 

 

Les gelades i les pedregades de principi d’any van afectar algunes vinyes bagenques, però van ser especialment les pluges constants dels mesos d’abril, maig i juny, i també les temperatures elevades, el que van fer proliferar els fongs. Aquest fet ha comportat la pèrdua de part del raïm. Tot i que l’afectació no ha estat la mateixa a tots els cellers de la comarca, des de la DO Pla de Bages calculen que, ara per ara, la producció podria caure un 25%. Ho explica Miquel Palau, vocal de la DO Pla de Bages.

 

 

Tot i que la producció vinícola caurà respecte l’any passat, tot apunta al fet que el vi serà de més qualitat. Des de la DO Pla de Bages, Miquel Palau recalca que malgrat que la meteorologia no els va acompanyar a principis d’any, sí que ho ha fet al tram final de l’estiu. 

 

 

La pandèmia també ha afectat el sector, sobretot a l’hora de la distribució i la comercialització del vi. Malgrat tot, el vocal de la DO Pla de Bages creu que la comarca té la sort de no tenir grans volums de producció. Aquest fet fa creure a Miquel Palau que l’impacte es patirà menys a nivell general.